Este intotdeauna trist atunci cand vedem lipit pe un stalp poza unui caine sau a unei pisici pierdute. Iti imaginezi un copil asteptand sa sune telefonul, sperand ca cineva amabil i-a gasit animalutul pierdut. Trist, dar o data ce un animal este pierdut, sansele sunt mici ca el sa fie gasit si adus inapoi acasa. Exista insa posibilitati sa combatem aceste sanse reduse, prin punerea la gatul animalului a unei zgarzi sau a unui medalion cu datele de contact ale proprietarului sau prin microcipare.
In timp medalioanele cu datele de contact ale proprietarului se pot sterge, ruginii sau zgaria si devin astfel imposibil de citit. Pentru a-i da animalului dumneavoastra o sansa favorabila de a fi indentificat in caz de pierdere este bine sa luati in considerare posibilitatea de a-l microcipa. Prin microcipare, medicul veterinar injecteaza un cip subtire, de marimea unui bob de orez chiar sub pielea animalului, intre spete. Numarul de identificare al cipului este inregistrat apoi intr-o baza de date internationala impreuna cu datele de contact ale proprietarului animalului.
Daca animalul dumneavoastra se va pierde, va fi usor de identificat in orice cabinet sau clinica veterinara folosind un cititor de microcip care identifica numarul unic al acestuia. Medicul veterinar acceseaza baza de date unde sunt inregistrate toate animalele microcipate si astfel acesta este identificat rapid si o data cu el si proprietarul.
Este bine sa stiti:
Cipul nu se poate pierde sau distruge, acesta ramane valid pe toata perioada vietii animalului.
Cipul nu necesita o baterie interna sau o sursa de energie.
Numarul de identificare al cipului este unic, nu poate fi schimbat si reprezinta legatura dintre animalul purtator si proprietarul acestuia.
Cipul este facut dintr un material inert, o substanta biocompatibila ce nu cauzeaza reactii alergice in corpul animalului.
Nu se degradeaza de-a lungul timpului si nu se poate deplasa din locul unde este inoculat.
Operatiunea de implantare a cipului nu este dureroasa si nu necesita anestezierea animalului.
Dupa ce ati aflat toate aceste informatii despre microcipare, ganditi-va ca pritr-un mic efort din partea dumneavoastra ii acordati o protectie in plus animalului pe care il detineti si siguranta ca il veti gasi mult mai usor in caz de pierdere sau furt.
Leave a Reply